NEM HIVATALOS!

A szemhéjplasztika előnyei

Szemhéjplasztika

A szemhéjplasztika egy olyan eljárás, amely magában foglalja a felső és az alsó szemhéj átformázását a szem megjelenésének javítása érdekében. Férfiak és nők számára egyaránt használható.

Miért választják az emberek a szemhéjplasztikai műtétet?

Számos oka van annak, hogy az emberek a szemhéjplasztika mellett döntenek. Ennek egyik oka az, hogy már nem tartják szépnek szemüket. Lehet, hogy nem elégedettek a szemük formájával vagy azzal, ahogyan a tükörben látják magukat. Ez alacsony önértékeléshez, sőt szociális szorongáshoz vezethet. A szemhéjplasztika azonban segíthet ezeken a problémákon a szemek megjelenésének javításával. Segít csökkenteni az öregedés jeleit is, mint például a ráncok és a szem alatti táskák. Egy másik ok az, hogy egy meglévő állapotot akarnak korrigálni. Ha lógó szemhéjuk van, érdemes szemhéjplasztikai műtétet igénybe venni, hogy ne tűnjenek fáradtnak vagy szomorúnak.

Milyen általános eljárásokat hajtanak végre?

Egy általános eljárást blefaroplasztikának neveznek. Ez magában foglalja a felesleges bőr és zsír eltávolítását a felső szemhéjakról. Eltávolítja a szem alatti táskákat is. Egyéb gyakori eljárások közé tartozik a szemöldökemelés, az alsó szemhéj emelése és a szememelés. Ezek az eljárások eltávolítják a ráncokat és a megereszkedett bőrt az arcról.

Van-e ennek kockázatai?

A blefaroplasztika biztonságosnak és hatékonynak tekinthető. Az ilyen típusú műtétek azonban bizonyos kockázatokkal járnak. Az egyik ilyen kockázat a vérzés. A másik a fertőzés. Ha sérülést szenvedett azon a területen, ahol a műtétet végzik, nem szabad alávetni ezt az eljárást. Kerülnie kell azt is, hogy ezzel egyidejűleg más műtéteket hajtson végre.

Milyen eredményeket várhat?

A szemhéjplasztika számos előnnyel jár. Ezek közé tartozik a jobb megjelenés, a nagyobb magabiztosság és a szem megerőltetésének csökkentése. Ezen túlmenően, azok az emberek, akik részt vesznek ezen a műtéteken, gyakran arról számolnak be, hogy fiatalabbnak és frissebbnek érzik magukat.
(A cikk írója nem szakorvos.)

Ez is érdekes lehet...