NEM HIVATALOS!

Weboldal készítés

Webolfalfejlesztő

A weboldal egy online információs szolgáltatás. Számos honlap tartalmaz információkat, például filmekről, oktatásról, sportról vagy étkezésről. Az emberek egy téma kiválasztásával és tartalom feltöltésével hoznak létre webhelyeket. A webdesigner ezután létrehoz egy weboldalt, amelyet számítógépen vagy felhőben tárol. Mivel a webhelyek a világ bármely pontján könnyen elérhetők, elengedhetetlen eszközt jelentenek a mai társadalomban.

A weboldal lehetővé teszi az egyének és szervezetek számára, hogy megosszák az információkat másokkal. Bárki létrehozhat weboldalt, és az internethez való nyilvános hozzáférés az oktatásban, kutatásban és kereskedelemben való felhasználásához vezetett. Sok oktatási intézmény rendelkezik webszerverekkel, amelyeken a felhasználók hozzáférhetnek oktatási anyagokhoz, például óravázlatokhoz és kutatási projektekhez. Ezenkívül a vállalkozások webhelyeket használnak termékeik és szolgáltatásaik népszerűsítésére a meglévő és potenciális ügyfelek számára. Az információmegosztáson kívül a honlapok lehetővé teszik a közösségi hálózatok létrehozását és az egyének közötti kommunikációt.

A weboldaltervező általában meghatározza a weboldal kívánt megjelenését, és HTML (Hypertext Markup Language) és CSS (Cascading Style Sheets) segítségével készíti el. A tervező ezután megfelelő domain nevet keres a honlap számára. A név kiválasztása után a webtervező regisztrálja a domain nevet az Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) szervezetnél. Ezután kijelöl egy webtárhely-szolgáltatót, és telepíti a weboldal platformját a szolgáltató számítógépes rendszerére. A tervező ezután elkészíti az adott témához kapcsolódó tartalmat – legyen az film, étel vagy sport – és feltölti a szerverére. A tartalom létrehozása mellett a tervezőnek a weboldalát is karban kell tartania azáltal, hogy szükség esetén frissíti a linkeket és a grafikákat.

A weboldal üzemeltetéséhez csak számítógép és internetkapcsolat szükséges. Webtervező segítsége nélkül is tárolhat egy webhelyet, ha vásárol egy domain nevet, és saját maga ad hozzá tartalmat. Egy honlap üzemeltetéséhez regisztrálnia kell domainnevét az ICANN-nál. Domainnevét harmadik fél eladókon keresztül vásárolhatja meg olyan webhelyeken, mint a GoDaddy vagy a Dotster, vagy közvetlenül az ICANN-tól a domainnévenkénti kb. 2500Ft körüllötti éves költségként. Miután regisztrálta domain nevét, el kell érnie e-mail fiókját egy olyan online szolgáltatáson keresztül, mint a Gmail, a Yahoo Mail vagy az Outlook, és létre kell hoznia egy online webfiókot a választott tárhelyszolgáltatónál. Webhelyének létrehozásához hozzáféréssel kell rendelkeznie a webtárhely szerveréhez, ahová a weboldal tartalmának feltöltéséhez fájlokat visz át. Megtudhatja, hogyan viheti át a fájlokat különféle webböngészők, például a Firefox vagy a Chrome segítségével, ha online oktatóanyagokat keres a honlapok létrehozásához.

A webhely alapvető eszköz, amely életünk számos területén forradalmasította. Az egyének felhasználhatják őket információ megosztására másokkal vagy potenciális ügyfelekkel való kapcsolatfelvételre. A cégek honlapokat használnak arra, hogy árukat és szolgáltatásokat népszerűsítsenek a meglévő ügyfelek, valamint a potenciális új munkavállalók körében. Lényegében bárki, aki rendelkezik internetkapcsolattal, készíthet weboldalt!

Ez is érdekes lehet...